Handgeborduurd tasje uit een bedoeienendorp in de Naqab woestijn, door Israël de Negev genoemd. Bedoeienen wonen er in dorpen die door de Israëlische overheid niet worden erkend.

Twitter
NPK-INFO PER EMAIL

Nieuws, acties en activiteiten per email-nieuwsbrief NPK-info komt gemiddeld wekelijks.
Aanmelden hieronder.


Laatste NPK-info Archief NPK-info
DE GEVOLGEN VAN DE APARTHEIDSMUUR
Een YouTubefilm van Sonia Karkar

AGENDA NEDERLANDS PALESTINA KOMITEE

15 APRIL ACTIE: WELKOM IN PALESTINA 2012

15/04/2012
In april 2012 willen een duizendtal activisten uit heel de wereld samen naar Palestina gaan in het kader van de internationale missie "Welcome to Palestine". Ze willen vrije doorgang afdwingen naar Palestina: normaal laat Israël je niet toe als je openlijk zegt dat je naar Palestina wil gaan...maar we gaan dat duidelijk wel zeggen omdat we het recht hebben om te zien wat er in Palestina gebeurt met de Palestijnen en om te zien welke de effecten van de bezetting zijn op het dagelijks leven en hoe de Palestijnen zich daartegen verzetten.

De Westbank leeft ook onder een blokkade...ze is minder zichtbaar dan die van Gaza maar even reeël...en dat willen we aanklagen.

 

  • Lees uitgebreider over de opzet en het programma (15 – 21 april 2012) in de berichtgeving van Palestina Solidariteit uit België.

    ... START 15 APRIL 2012: Bedoeling is dat alle deelnemers dezelfde dag (15/4) in Tel-Aviv aankomen tussen 10u en 18u en zo een grote groep vormen om druk uit te oefenen op de autoriteiten en persaandacht te trekken. ...

    ... meewerken aan de bouw van een school in de buurt van Betlehem ...


  • In "Everyone can help Welcome to Palestine 2012", een interview door Adri Nieuwhof met Mick Napier uit het VK, wordt de bedoeling nader toegelicht alsmede de belangrijke rol van de niet meereizende achterban. 

 

ZIE VOORTS BERICHT VAN 14 APRIL (ACTIEOPROEP)


Locatie

Palestina

Agenda-overzicht