Handgeborduurd tasje uit een bedoeienendorp in de Naqab woestijn, door Israël de Negev genoemd. Bedoeienen wonen er in dorpen die door de Israëlische overheid niet worden erkend.

Twitter
NPK-INFO PER EMAIL

Nieuws, acties en activiteiten per email-nieuwsbrief NPK-info komt gemiddeld wekelijks.
Aanmelden hieronder.


Laatste NPK-info Archief NPK-info
DE GEVOLGEN VAN DE APARTHEIDSMUUR
Een YouTubefilm van Sonia Karkar

AGENDA NEDERLANDS PALESTINA KOMITEE

27 oktober Helmond Nizar Rohana trio - furat tour 2017

27/10/2017 - 28/10/2017
Nizar treedt zowel solo op als met zijn trio. Nizar komt naar Helmond met zijn trio. Dat wil zeggen dat hij wordt vergezeld van de double bass speler Matyas Szandai uit Hongarije en de Frans-Libanese percussionist Wassim Halal.

Nizar Rohana is een in Nederland woonachtige Palestijn en hij is een virtuoos op de oed (oud), een peervormig snaarinstrument dat met name in het Midden Oosten veel bespeeld wordt. 
Nizar heeft zich een stijl eigen gemaakt die een combinatie inhoudt van fris en modern spel en het geheel unieke oed-idioom. 

Nizar treedt zowel solo op als met zijn trio. Nizar komt naar Helmond met zijn trio. Dat wil zeggen dat hij wordt vergezeld van de double bass speler Matyas Szandai uit Hongarije en de Frans-Libanese percussionist Wassim Halal. Een internationaal gezelschap dus! 
Met het trio komt het unieke geluid van de oed nog het meest prominent naar voren. Frisse structuren, prachtige melodieën en altijd vol expressie: dat is in een notendop de muziek van het Nizar Rohana Trio. 

Het trio bracht hun debuutalbum 'Furat' uit in 2016, een album waarop de muziek de loop van de Eufraat rivier verbeeldt. 
De pers over 'Furat"; "Furat features beautifully composed musical pieces highlighting the exquisite sound of the ud." – World music Central 

"Nizar Rohana Trio and Furat are a reminder Palestinian artists are recording beautiful, innovative, contemporary oud compositions too." – The Electronic Intifada'. 

Het optreden vindt plaats in de exporuimte van de Cacaofabriek!

 

ticketinformatie hier


Locatie

Helmond
Cacaofabriek
Cacaokade 1
van 20:15 uur tot 22:00 uur

Agenda-overzicht