Handgeborduurd tasje uit een bedoeienendorp in de Naqab woestijn, door Israël de Negev genoemd. Bedoeienen wonen er in dorpen die door de Israëlische overheid niet worden erkend.

Twitter
NPK-INFO PER EMAIL

Nieuws, acties en activiteiten per email-nieuwsbrief NPK-info komt gemiddeld wekelijks.
Aanmelden hieronder.


Laatste NPK-info Archief NPK-info
DE GEVOLGEN VAN DE APARTHEIDSMUUR
Een YouTubefilm van Sonia Karkar

AGENDA NEDERLANDS PALESTINA KOMITEE

29 november Almelo Theatre Hotel Courage - a Room with a View

29/11/2017 - 30/11/2017
Theatre Hotel Courage (het internationale theatergezelschap van Katrien van Beurden) deelt op speelse wijze internationale verhalen, maakt culturele verschillen zichtbaar en legt universele behoeftes bloot.
Onder andere met Palestijnse acteurs uit Jenin

In A room with a view krijgen verhalen die van over de hele wereld zijn verzameld gestalte in een eigen ontwikkelde theaterstijl met archetypische maskers. Deze maskers vertegenwoordigen de mensheid met personages uit alle lagen van de samenleving; de oude vrouw, de dictator, de manager en de vluchteling. Deze universele karakters worden op virtuoze wijze gespeeld door de acteurs. In een volstrekt lege ruimte - met alleen mime, muziek en de maskers - brengen zij samen met de muzikanten de verhalen van hun personages tot leven.

Theatre Hotel Courage besloot drie jaar geleden, onder leiding van Katrien van Beurden, de wereld over te trekken. De groep trainde lokale acteurs in hun eigen ontwikkelde speelstijl met tragikomische maskers die universele karakters uitbeelden, zoals de oude vrouw, de macho en de verlegen jongen. Zo kwamen ze in oorlogsgebieden, sloppenwijken en grote steden. In Ghana, Iran, Palestina, India en Amerika verzamelde de groep waargebeurde verhalen van spelers via de vraag: ‘Als de wereld een hotel zou zijn, wat is dan jouw positie in dit hotel en welk masker zou je zijn?’

Het resultaat is de virtuoze voorstelling A Room With A View, met een internationale cast van acteurs en muzikanten, die in een lege ruimte met mime, slapstick, livemuziek, improvisatie en poëzie, tragikomische verhalen vertellen met de nodige zelfspot. 

In A Room With A View zien we een hotel waarin medewerkers alle voorbereidingen treffen voor een zeer belangrijk evenement. Een Europese, Arabische en Amerikaanse baas zijn ingehuurd om het kleurrijke personeel te leiden en de gasten te behagen. Tot hun grote frustratie wordt het hen al snel duidelijk dat deze dag niet vlekkeloos zal verlopen. De ogenschijnlijk onschuldige conflicten tussen de medewerkers lopen zo hoog op dat een grote catastrofe onomkeerbaar lijkt.

Theatre Hotel Courage brengt een ode aan de overlevingsdrift van de mens, die vaak in de zwaarste situaties de grootste creativiteit, speelsheid en vindingrijkheid laat zien. 

Regie en muziekregie: Katrien van Beurden


Tekst en spel: Anne Fé de Boer, Sacha Muller, Thomas van Ouwerkerk (Nederland) Alaa Shehada,  Saber Shreim (Palestina) , Nii Kwartelai Quartey (Ghana), Khadijah Khanfari Poor (Iran), Joey Donnelly (Amerika), Chandana Sarma (India)  

Spel en tekst (repetitieperiode) Aqil Dahhan, Santino Slootweg
Muziekcompositie: Remy van Kesteren, Peter Vigh, Arend Bruijn
Muziek: Remy van Kesteren, Dominique Vleeshouwers, Pieter de Koe, Tobias Borsboom 
Maskermaker: Den Durand
Lichtontwerp: Yuri Schreuders
Techniek: Lucas de Groen
Regieassistent: Maria Martinez Paya
Dramaturgie: Dennis Molendijk 
Productie: Anne Nuninga, Ezra Bredius, Charlotte Pas 
Publiciteit: Alles voor de Kunsten, Kernteam Courage
Fotograaf: Omar Imam