Handgeborduurd tasje uit een bedoeienendorp in de Naqab woestijn, door Israël de Negev genoemd. Bedoeienen wonen er in dorpen die door de Israëlische overheid niet worden erkend.

Twitter
NPK-INFO PER EMAIL

Nieuws, acties en activiteiten per email-nieuwsbrief NPK-info komt gemiddeld wekelijks.
Aanmelden hieronder.


Laatste NPK-info Archief NPK-info
DE GEVOLGEN VAN DE APARTHEIDSMUUR
Een YouTubefilm van Sonia Karkar

AGENDA NEDERLANDS PALESTINA KOMITEE

16 november Rotterdam Arabic Poetry meets Kytopia

16/11/2017 - 17/11/2017
Walid Ben Selim presenteert met Kytopia onder andere poezie van Darwish en Qabbani in een mix van rap, spoken word, zang, elektronische, Afrikaanse en oriëntaalse muziek.

Line-up: Walid Ben Selim + DJ DNA + Kytopianen + Ayanna Witter-Johnson

Na zijn overweldigende Nederlandse debuut twee jaar geleden komt de Marokkaanse rapper/zanger Walid Ben Selim terug voor optredens in Utrecht en Rotterdam. Op donderdag 16 november staat hij op het Grounds podium met de muzikanten van het Utrechtse Kytopia-collectief: Arjen de Vreede (DJ DNA, Urban Dance Squad), percussionist/drummer Gino Bombrini (Skip&Die) en violiste Tseroeja van den Bos. Zij presenteren Arabic Poetry meets Kytopia: een unieke mix van rap, spoken word, zang, elektronische, Afrikaanse en oriëntaalse muziek.

Walid Ben Selim
Muzikant, dichter en vrijheidsdenker Walid Ben Selim komt uit de Marokkaanse hiphopscene en is oprichter van de succesvolle band N3rdistan. Als frontman van deze band zingt en rapt hij poëzie van beroemde Arabische dichters als Ahmed Matar, Nizar Qabbani en Mahmoud Darwish. Rond teksten vol vrijheidsdrang creëert hij een eigenzinnig muzikaal universum dat Oost en West met elkaar verbindt.

Ayanna Witter-Johnson
Zangeres, songwriter en celliste Ayanna Witter-Johnson is de definitie van eclectische soul, met een warm en intens geluid. Met haar klassieke scholing, in zowel compositie als de cello, begeeft ze zich even gemakkelijk in de jazz- en popwereld. Ze toerde met onder andere Anoushka Shankar (dochter van Ravi Shankar) en Britse jazzmuzikant Courtney Pine, ze componeerde voor het London Symphony Orchestra en wordt gedraaid op BBC Radio 1. In de herfst van 2017 wordt haar debuutalbum verwacht.

Vruchtbare muzikale samenwerking
Najaar 2015 was Walid Ben Selim artist in residence in Utrecht op uitnodiging van Culture Connection en Arjen de Vreede (alias DJ DNA en ook bekend van de Urban Dance Squad). Sindsdien is er een innige samenwerking ontstaan en hebben vele inspirerende muzieksessies inKytopia plaatsgevonden. In november duiken Walid Ben Selim en de Kytopianen wederom de studio in; dit keer om opnames te maken voor hun eerste album dat uitkomt in 2018.


ticketinformatie hier


Locatie

Rotterdam
Podium Grounds
Pieter de Hoochweg 125

21:00 tot 23:59 uur

Agenda-overzicht