Handgeborduurd tasje uit een bedoeienendorp in de Naqab woestijn, door Israël de Negev genoemd. Bedoeienen wonen er in dorpen die door de Israëlische overheid niet worden erkend.

Twitter
NPK-INFO PER EMAIL

Nieuws, acties en activiteiten per email-nieuwsbrief NPK-info komt gemiddeld wekelijks.
Aanmelden hieronder.


Laatste NPK-info Archief NPK-info
DE GEVOLGEN VAN DE APARTHEIDSMUUR
Een YouTubefilm van Sonia Karkar

AGENDA NEDERLANDS PALESTINA KOMITEE

11 t/m 15 oktober Rotterdam Arab film festival

11/10/2017 - 16/10/2017
Stitching Palestine & Museum of Memories
zondag 14 oktober om 14:15 uur
Tijdens het www.Arabfilmfestival.nl presenteert Tadamun de Humusbar voor gratis humus en thee en kinderrechten voor iedereen.

Twaalf Palestijnse vrouwen vertellen in deze film over hun leven voor de diaspora, over hun herinneringen, over hun leven en hun identiteit. Hun verhalen worden verbonden door de draad van het oude ambacht van borduren.

Twaalf veerkrachtige, vastberaden en welbespraakte vrouwen met een verschillende levenswandel: advocaten, artiesten, huisvrouwen, activisten, architecten en politici, borduren samen het verhaal van hun thuisland, hun onteigening en hun onwrikbare overtuiging dat recht uiteindelijk zal zegevieren.

Door hun verhalen wordt het individuele verweven in het collectieve, maar blijft elk verhaal toch persoonlijk.

Twaalf vrouwen, twaalf levensverhalen uit Palestina; een land dat op de wereldkaart stond, maar dat nu geborduurd is op afzonderlijke gezichten.

BEKIJK DE TRAILER

Museum of Memories


In een chaotisch en intens Palestijns vluchtelingenkamp ontmoet de Deense regisseur Nikolaj Christensen de charismatische gepensioneerde arts Mohammed Khatib.Mohammed heeft op eigen kracht zijn ‘Museum van Herinneringen’ opgericht – een museum waarin hij artefacten uit zijn thuisland Palestina verzamelt. Mohammed heeft een groot deel van zijn leven besteed aan het levend houden van herinneringen aan Palestina voor toekomstige generaties. Samen verkennen Nikolaj en Mohammed het Palestijnse culturele erfgoed.

BEIDE FILMS ZIJN ENGELS ONDERTITELD!


Zie hier en  hier verdere informatie

Locatie

Rotterdam
Westblaak 18

Agenda-overzicht