Handgeborduurd tasje uit een bedoeienendorp in de Naqab woestijn, door Israël de Negev genoemd. Bedoeienen wonen er in dorpen die door de Israëlische overheid niet worden erkend.

Twitter
NPK-INFO PER EMAIL

Nieuws, acties en activiteiten per email-nieuwsbrief NPK-info komt gemiddeld wekelijks.
Aanmelden hieronder.


Laatste NPK-info Archief NPK-info
DE GEVOLGEN VAN DE APARTHEIDSMUUR
Een YouTubefilm van Sonia Karkar

AGENDA NEDERLANDS PALESTINA KOMITEE

7 juni Rotterdam avond over Palestina en Israël met ds.Veldhuis

07/06/2017 - 08/06/2017
Ds. Veldhuis gaat met name in op het volgende. Wat zijn de feiten? Hoe is de situatie nu in Israel en Palestina en welke mogelijkheden zijn er om tot vrede en gerechtigheid te komen ?

Met het aantreden van Donald Trump als de nieuwe president van de Verenigde Staten in januari van dit jaar lijkt het hek van de dam voor het Israëlische nederzettingenbeleid. Kort na het aantreden kondigde premier Netanyahu de bouw van vele honderden nieuwe woningen aan in de bezette gebieden. De VN-Veiligheidsraad veroordeelde dat beleid kort daarvoor in scherpe bewoordingen de Israëlische nederzettingenpolitiek. De VS, met toen nog president Obama in zijn

nadagen spraken voor het eerst in decennia geen veto uit over de VN-resolutie.

Van die veroordeling nam de nieuwe president direct afstand. Volgens Hanan Ashrawi, de vroegere vredesonderhandelaar namens de Palestijnen, is het duidelijk, “dat Israël de komst van een nieuwe Amerikaanse regering aangrijpt om door te gaan met de schending van internationaal recht en het voorkomen van een Palestijnse staat in welke vorm dan ook”.

De al jaren volgehouden bezetting lijkt ook steeds meer Israëlische samenleving zelf te gaan beheersen en het isolement van Israël in de internationale wereld te versterken.

 

Ds. Henri Veldhuis houdt zich al jaren met de kwestie bezig en hij is zeer goed op de hoogte van de situatie ter plaatse, ook door zijn veelvuldige contacten met Palestijnen en Israëli’s. Hij was al eerder in de Pauluskerk kort na het verschijnen van het door de Palestijnse kerken opgestelde KAIROS-document.

Vanuit de scope van het internationale recht zal hij ons deze avond meenemen naar de situatie ter plaatse en daarbij ook inzoomen op enkele concrete voorbeelden, zoals Tent of Nations van de familie Nassar.

 

U wordt hartelijk uitgenodigd hierbij te zijn. De zaal gaat open om 19.00 uur en voor koffie en thee zal worden gezorgd.

 

Leden van de PAIS-werkgroep Rijnmond e.o. verzorgen de informatietafel. Palestijnse producten zijn in de pauze te koop.

 

Wij stellen het op prijs als u zich van te voren aanmeldt op 010-4666722 of per e-mail op  info@pauluskerkrotterdam.nl
Locatie

Rotterdam
Pauluskerk
2e etage in de kerkzaal
Maurisweg 20

van 19:30 uur tot 21:30 uur

inloop vanaf 19:00 uur

toegang gratis

Agenda-overzicht