Handgeborduurd tasje uit een bedoeienendorp in de Naqab woestijn, door Israël de Negev genoemd. Bedoeienen wonen er in dorpen die door de Israëlische overheid niet worden erkend.

Twitter
NPK-INFO PER EMAIL

Nieuws, acties en activiteiten per email-nieuwsbrief NPK-info komt gemiddeld wekelijks.
Aanmelden hieronder.


Laatste NPK-info Archief NPK-info
DE GEVOLGEN VAN DE APARTHEIDSMUUR
Een YouTubefilm van Sonia Karkar

AGENDA NEDERLANDS PALESTINA KOMITEE

17 juni Amsterdam Groep 194 loopt mee in de (avond) Nacht van de Vluchteling

17/06/2017 - 19/06/2017
Groep 194 loopt mee om Stichting Vluchteling te steunen en om het Recht op Terugkeer (resolutie 194) onder de aandacht te brengen. We lopen met Nederlanders, Palestijnen, vluchtelingen. Doe mee!
De opzet van Stichting Vluchteling om geld bijeen te brengen voor de groeiende groep vluchtelingen door ons te laten sponsoren ondersteunen we.
Maar we willen er ook aan herinneren dat de grootste groep vluchtelingen namelijk Palestijnen, al langer dan 69 jaar wachten op het hen toegekende Recht op Terugkeer, zoals in resolutie 194 staat.

We lopen de avondwandeling rond Amsterdam en we nodigen ieder uit mee te lopen. Liefst gekleed in kleuren van de Palestijnse vlag.
We zijn nog in overleg hoe we ons verder presenteren.

De route

Na een bijzonder startprogramma klinkt om stipt 18:45 uur het startschot in de Westergasfabriek. Al snel steek je met het NvdV-pontje het IJ over. Via de oude dijken doorkruis je dit bruisende deel van de stad. Bij de Buiksloterweg neemt de 10-kilometer afscheid van de 20-kilometer. Met een pont vanaf het IJplein steekt de 10-kilometer het IJ weer over op weg de finishlocatie. De 20-kilometer blijft nog even aan deze zijde van het water. Je ervaart rust en ruimte in het mooie Schellingwoude, en trekt Amsterdam-Oost binnen met uitzicht op de Oranjesluizen. Moe maar voldaan vervolg je je weg weer terug naar de fabelachtige Gashouder. 


Sponsor ons als groep 194

Neem je vrienden, familie en buren mee!


Locatie

Amsterdam

Westergasfabriek
vanaf 18:30 verzamelen

Zorg voor kleding in kleuren Palestijnse vlag en eventueel een klein vlaggetje
Agenda-overzicht