Handgeborduurd tasje uit een bedoeienendorp in de Naqab woestijn, door Israël de Negev genoemd. Bedoeienen wonen er in dorpen die door de Israëlische overheid niet worden erkend.

Twitter
NPK-INFO PER EMAIL

Nieuws, acties en activiteiten per email-nieuwsbrief NPK-info komt gemiddeld wekelijks.
Aanmelden hieronder.


Laatste NPK-info Archief NPK-info
DE GEVOLGEN VAN DE APARTHEIDSMUUR
Een YouTubefilm van Sonia Karkar

AGENDA NEDERLANDS PALESTINA KOMITEE

1 juni Amsterdam Ontmoet Palestina presents One Night in Nablus in OT301

01/06/2017 - 02/06/2017
We nemen jullie voor één avond mee naar Nablus; een prachtige stad in het noorden van Palestina. Het bezoek aan Nablus is een van de hoogtepunten van de Ontmoet Palestina-reizen.Eten, shisha roken, vrienden maken en spelletjes spelen in ons favoriete Palestijnse café en daarna dansen in de heuvels. Neem je vrienden mee en geniet van deze geweldige Palestijnse sferen in Amsterdam.

Er zijn maar liefst twee ruimtes in 
OT301 waar we ons deze avond kunnen vermaken! 

PROGRAMMA

Het Palestijnse café. Hier is gedurende de hele avond heerlijk eten te vinden. Ook kun je er, zoals in een typisch Palestijns café, waterpijp roken en schaak en backgammon spelen.


Op de achtergrond zal een prachtige film te zien zijn, die een unieke inkijk biedt in het dagelijkse Palestijnse leven. Verder zijn er standjes met informatie over M.OOST, Vrienden Tent of Nations en de (aankomende!) reizen van Ontmoet Palestina. 

We zullen zorgen dat er voor de vrienden die aan Ramadan doen nog genoeg te eten is bij zonsondergang!


18:00  Inloop en Arabisch buffet, verzorgd door M.OOST. Samen borrelen, bijkletsen en genieten van het eten.


19:00 Opening van de avond. We zullen kort vertellen wat we doen en waarom we dat doen. Daarna toasten we op de oprichting van Ontmoet Palestina!


19:40 Sasaria! Deze band, bestaande uit vijf Syrische muzikanten, zal voor prachtige muziek zorgen. Stilstaan is geen optie!


20:20 Video boodschappen van onze Palestijnse vrienden die jullie graag vertellen hoe het met ze gaat.


21:00 Sasaria! Nog een keer genieten van heerlijke Syrische muziek.


21:30 Music from the Middle East! Een DJ laat ons de rest van de avond dansen op de nieuwste en lekkerste Arabische muziek.

De aanleiding voor dit feestje is de officiële oprichting van de stichting Ontmoet Palestina. Met dit feestje willen we alle crowdfunders en vrienden bedanken door het positieve Palestijnse geluid te laten horen! Met jullie hulp hebben we een prachtige nieuwe website kunnen maken (ziewww.ontmoetpalestina.nl) en de stichting kunnen oprichten! Locatie

Amsterdam
OT 301 (Overtoom 301)
18 tot 1 uur
entree : 5,-
eten 5,-
CASH ONLY

Agenda-overzicht