NPK-INFO PER EMAIL

Nieuws, acties en activiteiten per email-nieuwsbrief NPK-info komt gemiddeld wekelijks.
Aanmelden hieronder.


Laatste NPK-info Archief NPK-info
AL HAQ: 'ISRAELI FORCES CONTINUOUSLY TURN A BLIND EYE TO SETTLER VIOLENCE'
Abu Pessoptimist over geweld van kolonisten en het Israelische leger tegen Palestijnen in bezet gebied, uit een rapport van Al Haq. Lees hier meer
VERGEET DE AANVAL OP GAZA NIET, 2008/9

Aldus Anja Meulenbelt op donderdag 27 december 2012.

Vier jaar geleden, begon een drie weken durende oorlog tegen Gaza, die meer dan 1400 mensen het leven kostte. Lees hier verder.

ACTIES NEDERLANDS PALESTINA KOMITEE

boycot-actie Israelische producten bij Albert Heijn

25/06/2016 - 24/06/2017
Met de stichting van de Staat Israel in 1948 is door Israel een politiek in gang gezet van verdrijving en onderdrukking van de autochtone bevolking - de Palestijnen- en onteigening en kolonisatie van hun grond. Die politiek wordt tot de dag van vandaag doorgevoerd. Zo is de opbouw van de Staat Israel hand in hand gegaan met de verwoesting van de Palestijnse samenleving. Daarmee is er een gevaarlijke spanningsbron ontstaan, die velen - voornamelijk Palestijnen - inmiddels het leven heeft gekost.

Hoogste tijd om het roer om te gooien!

Regeringen - waaronder de Nederlandse - laten na tegen Israel op te treden. Daarom hebben burgers wereldwijd het initiatief in eigen hand genomen. Door steun te geven aan een door Palestijnen in 2005 in gang gezette campagne van boycot, desinvesteren en sancties (BDS) willen zij Israel dwingen zijn politiek ten aanzien van de Palestijnen fundamenteel te herzien.
Wij voeren op zaterdagmiddagen een actie uit bij de een van de vestigingen van Albert Heijn in Amsterdam (binnenkort ook in andere steden).

Wij delen aan het winkelend publiek flyers uit en geven aanvullende  informatie.

Actie-overzicht