NPK-INFO PER EMAIL

Nieuws, acties en activiteiten per email-nieuwsbrief NPK-info komt gemiddeld wekelijks.
Aanmelden hieronder.


Laatste NPK-info Archief NPK-info
PALESTINA VANDAAG

Zie in Today in Palestine! de dagelijkse berichten.

ALWAYS PALESTINE FOREVER 1880 - 1947

Een diashow over het leven van de Palestijnen voordat hun land hen werd afgenomen.

KOOP PALESTIJNSE PRODUCTEN!
Koop Palestijnse producten! Er zijn inmiddels meer aanbieders van Palestijnse producten.

Denk aan de inmiddels vertrouwde Rumi en Nabali olijfolie die via Canaan ons land binnenstroomt en die nu door www.propal.nl wordt verkocht. Ook za' atar , maftoul, olijven, zeep en nog veel meer zijn hier te vinden.


Een andere aanbieder met een veelzijdig assortiment is: naar ramallah 

Van harte aanbevolen om de Palestijnse boeren en de verwerkers van de producten economisch te steunen.

Propal steunt daarbij nog de musicians without borders.
I'M ON MY WAY

Een YouTube filmpje op een lied van Mahalia Jackson

 

SINGING PALESTINE

18 Palestijnse liedjes

AL HAQ: 'ISRAELI FORCES CONTINUOUSLY TURN A BLIND EYE TO SETTLER VIOLENCE'
Abu Pessoptimist over geweld van kolonisten en het Israelische leger tegen Palestijnen in bezet gebied, uit een rapport van Al Haq. Lees hier meer
VERGEET DE AANVAL OP GAZA NIET, 2008/9

Aldus Anja Meulenbelt op donderdag 27 december 2012.

Vier jaar geleden, begon een drie weken durende oorlog tegen Gaza, die meer dan 1400 mensen het leven kostte. Lees hier verder.

DE GEVOLGEN VAN DE APARTHEIDSMUUR
Een YouTubefilm van Sonia Karkar
BDS FREE PALESTINE RAP SONG
BDS Free Palestine Rap Song

Kijk en luister naar de rap song op de blog van Youth Against Normalization

 

 

 

PUBLICATIES - NPK-BERICHTEN

3-1-2009 AMSTERDAM MUSEUMPLEIN DEMONSTRATIE VOOR GAZA

31/12/2008
Duizenden nemen deel aan landelijke demonstratie

Afgelopen zaterdag werd in Amsterdam een grote landelijke demonstratie gehouden tegen de aanhoudende bombardementen op Gaza, waarbij tot nu toe al honderden Palestijnen het leven lieten en vele honderden meer gewond raakten. Naast vele zelfgemaakte leuzen werden de volgende leuzen meegevoerd:

- Stop de Israëlische oorlogsmisdaden tegen Gaza
- Stop de Nederlandse medeplichtigheid
- Vrijheid voor Palestina

Sprekers waren o.a. Wim Lankamp (Nederlands Palestina Komitee), Claire Legene (PvdA Doorbreek de Stilte), Mariko Peters (GroenLinks), Harry van Bommel (SP), Ibrahim al Baz (Al Awda), Jaap Hamburger (Een Ander Joods Geluid) en Mohammad Rabbae.

Volgens de organisatoren namen tussen 5000 en 10.000 personen deel aan de demonstratie. De organisatie was georganiseerd door een brede coalitie van Palestijnen, Joden, moslims, socialisten en
verschillende solidariteitsgroepen. Voortzetting van de Israëlische aanvallen, waarvan de Israëlische legerleiding zei dat ze 'nog maar het begin' zijn, zal onvermijdelijk leiden tot nog meer burgerslachtoffers en verdere escalatie, zo werd met vooruitziende blik voorspeld..

De organisatoren van de demonstratie - onder wie zowel de verschillende organisaties van Palestijnen in Nederland (Palestijnse Gemeenschap Nederland, Al Awda, PPMS) als Een Ander Joods Geluid, socialistische organisaties en de grote overkoepelende organisaties van Turkse en Marokkaanse moskeeën Milli Görus en de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland - riepen daarom op tot een onmiddellijke beëindiging van het offensief door Israël en pleiten voor opheffing van de blokkade die de bevolking van Gaza al maandenlang afsnijdt van voedsel en medicijnen. Ook riepen zij de Nederlandse regering op om de stilzwijgende goedkeuring voor de Israëlische acties om te keren in een openlijke en duidelijke veroordeling.


De demonstatie werd door de volgende 25  organisaties ondersteunend:

Al Awda, DIDF, Een Ander Joods Geluid (EAJG), ICAW, HTIB, Internationale Socialisten, Keerpunt, KMAN, Marokkaanse Raad Zeeburg, Milli Gorus Nederland, NCPN, Nederlands Palestina Komitee (NPK), Olijfboomcampagne ‘Houd Hoop Levend’, Palestijnse Gemeenschap Nederland (PGN), Palestinian Human Rights Foundation RASED, Peace-Actie, People's Artist Network, PlateForme Intercontinentale des MRE, PPMS, PRIME, Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland, SAP/Grenzeloos, SMVA, Unie van Marokkaanse Moskeeën Amsterdam en Omstreken (UMMAO), VIA, Vrouwen in het Zwart Nederland.

 

Tegelijk met de protestmars in Amsterdam wordt ook elders in de wereld gedemonstreerd, onder andere in Londen.

 

Zie het verslag van de demonstratie op YouTube, , YouTube (2) en op  en RTL Nieuws AT5, en de site van Anja Meulenbelt. Voorts een verslag van demonstraties buiten Nederland. 

Archief NPK-berichten