NPK-INFO PER EMAIL

Nieuws, acties en activiteiten per email-nieuwsbrief NPK-info komt gemiddeld wekelijks.
Aanmelden hieronder.


Laatste NPK-info Archief NPK-info
PALESTINA VANDAAG

Zie in Today in Palestine! de dagelijkse berichten.

ALWAYS PALESTINE FOREVER 1880 - 1947

Een diashow over het leven van de Palestijnen voordat hun land hen werd afgenomen.

KOOP PALESTIJNSE PRODUCTEN!
Koop Palestijnse producten! Er zijn inmiddels meer aanbieders van Palestijnse producten.

Denk aan de inmiddels vertrouwde Rumi en Nabali olijfolie die via Canaan ons land binnenstroomt en die nu door www.propal.nl wordt verkocht. Ook za' atar , maftoul, olijven, zeep en nog veel meer zijn hier te vinden.


Een andere aanbieder met een veelzijdig assortiment is: naar ramallah 

Van harte aanbevolen om de Palestijnse boeren en de verwerkers van de producten economisch te steunen.

Propal steunt daarbij nog de musicians without borders.
I'M ON MY WAY

Een YouTube filmpje op een lied van Mahalia Jackson

 

SINGING PALESTINE

18 Palestijnse liedjes

AL HAQ: 'ISRAELI FORCES CONTINUOUSLY TURN A BLIND EYE TO SETTLER VIOLENCE'
Abu Pessoptimist over geweld van kolonisten en het Israelische leger tegen Palestijnen in bezet gebied, uit een rapport van Al Haq. Lees hier meer
VERGEET DE AANVAL OP GAZA NIET, 2008/9

Aldus Anja Meulenbelt op donderdag 27 december 2012.

Vier jaar geleden, begon een drie weken durende oorlog tegen Gaza, die meer dan 1400 mensen het leven kostte. Lees hier verder.

DE GEVOLGEN VAN DE APARTHEIDSMUUR
Een YouTubefilm van Sonia Karkar
BDS FREE PALESTINE RAP SONG
BDS Free Palestine Rap Song

Kijk en luister naar de rap song op de blog van Youth Against Normalization

 

 

 

PUBLICATIES - NPK-BERICHTEN

'Aboutaleb moet afzien van bezoek aan Israel'

22/07/2015
Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam moet zich op voorhand afmelden bij het ministerie van Economische Zaken voor een handelsmissie naar Israel, die momenteel wordt voorbereid.

·      

    foto ANP

Dat eisen de SP, Nida en GroenLinks. 'Wij vinden het onwenselijk dat de gemeente Rotterdam nauwere banden aanknoopt dan wel samenwerking zoekt met een land (Israel) dat al vele tientallen jaren internationale verdragen aan zijn laars lapt, mensenrechten met de voeten treedt en verantwoordelijk is voor een bloedige bezetting van Palestina,' schrijven de drie linkse oppositiepartijen.


Nourdin El Ouali (Nida) spreekt desgevraagd van 'een snoepreisje naar een niet-democratische staat die zich schuldig maakt aan agressieve koloniale uitbuiting en etnische zuivering'. ,,In dat soort oorden heeft onze burgervader niets te zoeken. Als hij wel zou gaan, dan keurt hij de misdaden van Israel impliciet goed uit naam van onze stad. Dat is onbestaanbaar.''

Handelsreis
Aboutaleb wil niet inhoudelijk reageren op de eis. Hij verwijst naar de antwoorden op de schriftelijke vragen van de drie partijen. Daarin wordt gesteld dat het nog niet zeker is dat de handelsreis ook daadwerkelijk wordt gemaakt. Het bezoek bevindt zich 'in de oriënterende fase'.

Een werkbezoek vindt volgens het college van B&W alleen doorgang 'wanneer er een duidelijke toegevoegde waarde is voor de Rotterdamse economie en het bedrijfsleven, of wanneer er sprake is van het opdoen van kennis die nuttig kan zijn voor de versterking van de stad'.

Twee jaar geleden ontstond ook ophef in de Rotterdamse gemeenteraad, toen Aboutaleb een bezoek bracht aan Moskou en Sint-Petersburg in het kader van het 'Nederland-Rusland-jaar 2013'. Aanleiding waren toen het homovijandige beleid van de Russische regering en de militante aanpak van de actievoerders van Greenpeace.

Buitenlands beleid
Aboutaleb stelde zich destijds op het standpunt dat Rotterdam geen eigen buitenlands beleid voert. ,,Dat doet onze regering in Den Haag.''

El Ouali ontkent dat laatste niet. ,,Maar een bezoek aan Israël valt simpelweg niet te rijmen met de massale steunbetuigingen die vorig jaar in Rotterdam te horen waren aan het adres van de belegerde Palestijnen in Gaza. Ik mag toch hopen dat Aboutaleb die demonstratie niet vergeten is.''

 

www.pzc.nl     21 juli 2015Actuele NPK-berichten